IZRADA KUTIJA

Kutije su jedan od najzastupljenijih vidova ambalaže. Kada je dobro dizajnirana i kvalitetno izrađena može da izdvoji Vaš proizvod u moru drugih sličnih, da privuče pažnju kupca originalnim pakovanjem i navede ga da se odluči upravo za njega. Generalna preporuka za dobar dizajn su upotreba boja Vašeg brenda, lako uočljivi logo i ime biznisa i jasno vidljivi kontakt podaci. Bilo da su u pitanju kartonske, plastične ili neka njihova kombinacija, Štamparija Scero Print izrađuje za Vas različite vrste kutija u zavisnosti od Vaših potreba.

KUTIJE ZA HRANU

Kutije za hranu su za sve vas koji ste u prehrambenoj delatnosti. One moraju biti napravljene od materijala koji će adekvatno štititi sadržaj prilikom skladištenja i transporta. Takođe, moraju sačuvati odgovarajuću temperaturu i svežinu hrane pa su sa unutrašnje strane obložene posebnom folijom. Najpoznatije su kutije za picu i kinesku hranu ili paste. Lako ih možemo prepoznati prema njihovom izgledu.

KUTIJE ZA KONDITORSKU INDUSTRIJU

Kutije za konditorsku industriju. Malo ko će kupiti čokoladu, keks ili neki drugi slatkiš ukoliko ih njihovo pakovanje ostavi ravnodušnim. Bez obzira na kvalitet proizvoda, konkurencija je velika, pa dobro dizajnirana i odštampana kutija ima presudan značaj za uspešnu prodaju konditorskih proizvoda.

KUTIJE ZA FARMACEUTSKU INDUSTRIJU I LEKOVE

Kutije za farmaceutsku industriju i lekove štampaju se najčešće u ofsetu, mada se koriste i druge štamparske tehnike. Bez obzira da li je u njoj lek, krema ili neki losion, ona mora da bude dopadljiva i funkcionalna. Najčešće se štampaju na kartonu, mada mogu da se koriste i drugi materijali.

KUTIJE ZA TORTE I KOLAČE

Kutije za torte i kolače se izrađuju tako da njihov osetljivi sadržaj ostane netaknut tokom transporta. Obavezno vodimo računa o obliku i dimenzijama, kako bi ukrasi na torti ili kolačima ostali neoštećeni. Za okolnosti gde je važna prezentacija, Štamparija Scero Print izrađuje specijalne kutije za torte i kolače sa posebnim naglaskom na atraktivan dizajn.

KUTIJE ZA ALKOHOLNA PIĆA

Kutije za alkoholna pića su često luksuzno dizajnirane kako bi naglasile ekskluzivnost samog pića. One imaju i zaštitnu ulogu pa se rade na bindakotu velike gramaže. Iako su obično predviđene za pakovanje jednog, možemo Vam uraditi i one za više pića.

KUTIJE ZA IGRAČKE

Kutije za igračke pre svega treba da budu otporne na nežni dečji tretman. Zato se najčeće rade od kartona veće gramaže (za veoma čvrste koristi se 380 gramski bindakot). Za štampu se obično koristi ofset u punom koloru uz plastifikaciju.

KUTIJE ZA NAKIT

Kutije za nakit treba da na pravi način prezentuju njihovu sadržinu. Zato su obično luksuzno dizajnirane, pažljivo odabranih boja i materijala. Najčešće se koristi 160-240 gramski bindakot ili druge posebne vrste kartona. Kutije za nakit mogu biti različitih oblika i dimenzija, a veoma su popularne jastuk ili pillowbox kutije.

LUKSUZNE KUTIJE

Luksuzne kutije su pažljivo dizajnirane uz korišćenje najkvalitetnijih materijala kako bi ostavile jak utisak. Obično se koriste za specijalne prilike ili su namenjene osobama kojima želimo da iskažemo posebnu naklonost.

UKRASNE KUTIJE

Ukrasne kutije se izrađuju za različite namene gde je atraktivni dizajn u prvom planu. To mogu biti promotivne aktivnosti na korporativnim događajima i konferencijama ili brendiranje nekog proizvoda.

Kontaktirajte Štampariju Scero Print, jer mi možemo da dizajniramo i najkvalitetnije odštampamo kakvu god kutiju zamislite i poželite.